Verpleegkundige zorgen

VERPLEEGKUNDIGE ZORGEN
Zelfstandig blijven wonen in je vertrouwde omgeving is voor veel mensen belangrijk. Door ziekte, ongeval of revalidatie kan dit echter in het gedrang komen waardoor hulp noodzakelijk is.


We zijn er echter niet alleen voor langdurige zorg of begeleiding. Ook voor kortdurende zorgen zoals inspuitingen of wondzorg kun je een beroep op ons doen.


Afhankelijk van de zorgbehoefte en het voorschrift van de arts, kunnen wij voor volgende zaken bij je langskomen:

Hygiënische zorgenJe hebt schrik om alleen in bad te gaan of het is niet meer mogelijk om je zelf dagelijks te wassen?


Wij kunnen hulp bieden bij je persoonlijke verzorging, volgens jouw wens en zorgbehoefte. Dit kan gaan van hulp bij bad/douche/lavabo; dagelijks, tweewekelijks of wekelijks. Wij trachten hierbij om zoveel als mogelijk de zelfredzaamheid te stimuleren.


Voor hygiënische zorgen is geen doktersvoorschrift noodzakelijk.


InspuitingenJe bent uit het ziekenhuis ontslagen maar hebt nog inspuitingen nodig tegen het 'flubit'?

Je hebt een acute lumbago of kampt met een vitamine B12-tekort?

Je moet insuline toegediend krijgen?


Met een doktersvoorschrift kun je hiervoor een beroep op ons doen.OogverzorgingNa een operatie aan de ogen én met doktersvoorschrift, kunnen wij tot 4 x per dag langskomen voor het toedienen van oogdruppels of -zalf en dit tot 4 weken na je operatie.
Oncologische zorgHet spoelen van een port-a-cath, afkoppelen van chemo, aan- en afkoppelen van sondevoeding of parenterale voeding, sondage, vervangen van suprapubische sonde,...


Voor elke specifiek technisch verpleegkundige verstrekking is eveneens een voorschrift van de arts noodzakelijk.
WondzorgSchaafwonden, operatiewonden, verwijderen van hechtingen, fistels, wiekverbanden, drainages, brandwonden, stomazorg,...

Voor praktisch elke wonde, acuut of chronisch, kun je bij ons terecht.

Daarnaast kunnen wij, indien nodig, een beroep doen op een referentieverpleegkundige stomazorg of een referentieverpleegkundige wondzorg.Wondzorg vindt steeds plaats op doktersvoorschrift.MedicatieOp voorschrift van de arts kunnen wij langskomen om de medicatie klaar te zetten voor een week. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er veel medicatie op verschillende tijdstippen moet ingenomen worden of bij (vermoeden van) therapie ontrouw.

Ook voor het aanbrengen van zalven bij huidproblemen of het toedienen van een lavement kan je ons inschakelen..CompressietherapieJe moet steunkousen dragen maar kunt ze zelf niet aantrekken?

Je moet dauerwindels dragen?

Met een voorschrift van de arts kunnen wij hiervoor 2 x per dag langskomen.Palliatieve zorgWanneer je het nieuws krijgt dat de medische wereld niks meer voor jou kan doen, zijn wij er om je hierin te begeleiden en bij te staan.

Kunnen thuisblijven in de laatste fase van je leven, omringd door familie, is voor veel mensen een droom.

Een droom die wij met veel liefde, begrip en sereniteit willen waarmaken, met oog voor comfort, optimale pijnbestrijding en psychische ondersteuning voor patiënt én familie.

Vaak doen wij dit in samenwerking met

het netwerk pallatieve zorg Gent - Eeklo.